Γιάννης Καλογερόπουλος: «Το κομμάτι της προετοιμασίας είναι το πιο δύσκολο μέρος» - Sideral Sport - Για αντοχή απο σίδηρο

Γιάννης Καλογερόπουλος: «Το κομμάτι της προετοιμασίας είναι το πιο δύσκολο μέρος»

Ο Γιάννης Καλογερόπουλος, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της ποδηλασίας, μας μιλά για το ξεκίνημα, τους στόχους του, αλλά και τις «απαιτήσεις» που υπάρχουν, όταν κάποιος επιλέξει να κάνει πρωταθλητισμό.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την ποδηλασία;
Έκανε ερασιτεχνικά ένας ξάδερφός μου ποδηλασία και, όταν ετοιμαζόταν να πάει προπόνηση, τον παρατηρούσα, γιατί με εντυπωσίαζε η ενδυμασία και το ποδήλατό του. Έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω την ποδηλασία. Λόγω του εξοπλισμού!

Τι μεσολαβεί από την απόφαση να ασχοληθώ με κάποιο άθλημα, μέχρι το «κάνω πρωταθλητισμό»;
Όταν έτρεξα τους πρώτους αγώνες ποδηλασίας και ήμουν ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις, ενθουσιάστηκα και έτσι πήρα την απόφαση ότι θέλω να το κάνω σε επίπεδο πρωταθλητισμού. 

Ποιες θεωρείς τις πιο σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας σου;
Το 2013 στο παγκόσμιο κύπελλο του Aguascalientes, όταν κάναμε πανελλήνιο ρεκόρ στο ομαδικό σπριντ. Πιστεύω είναι μια από τις σημαντικές στιγμές μου μέχρι τώρα στην ποδηλασία.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο μέρος: το κομμάτι της προετοιμασίας ή του αγώνα;
Αν ξεπερνάς τα όρια και τις δυσκολίες σε μια προετοιμασία, τότε ο αγώνας είναι μια ρουτίνα. Όποτε για εμένα το κομμάτι της προετοιμασίας είναι το πιο δύσκολο μέρος. 

Ποιους περιορισμούς έχει το καθημερινό πρόγραμμα ενός επαγγελματία αθλητή σε διατροφικό, σε προπονητικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;
Οι περιορισμοί που έχω στο διατροφικό μου πλάνο είναι τα γλυκά και από το προσωπικό επίπεδο ο ελεύθερος χρόνος. Αλλά έχω συμβιβαστεί με αυτό.

Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που απαιτεί αντοχές. Με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να τις ενισχύσει;
Με πολλή προπόνηση!

Ποια προπονητικά ή διατροφικά tips θα έδινες σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα;
Να εμπιστεύονται τον προπονητή τους και να έχουν μεράκι γι’ αυτό που κάνουν.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;
Επόμενος κοντινός στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ύστερα το Ευρωπαϊκό.

Info box

Ο Γιάννης Καλογερόπουλος προέρχεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας και είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια στο άθλημα της ποδηλασίας, με ένα πλούσιο, ήδη, βιογραφικό συμμετοχών και επιτυχιών. Μεταξύ άλλων, στο Grand Prix της Ολλανδίας 2015 (6 days Rotterdam), κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη στο PROVATO/SPRINT CUP (ΑΤΟΜΙΚΟ SPRINT 200m/ΚΕΡΙΝ/ΟΜΑΔΙΚΟ SPRINT 200m) και την 1η θέση στη γενική κατάταξη 200m, ενώ το 2013, στο παγκόσμιο κύπελλο του Aguascalientes, γεύτηκε τη χαρά του πανελλήνιου ρεκόρ στο ομαδικό σπριντ.